Sinds 2000 is Corien Oenema ondernemer en in 2014 is haar bedrijf Co Create Online Business digitaal geboren, waarmee ‘mensen met kennis worden verbonden’. Het Wavemaker Platform ontstond toen Corien met haar bedrijf behoefte kreeg aan een instapklaar online bedrijf, wat toen nog helemaal niet beschikbaar bleek te zijn. Geen enkel probleem voor Corien, die direct met professionals uit haar netwerk aan de slag ging en een product ontwikkelde dat écht voldeed aan alle eisen. Lees hieronder meer over de persoonlijke drive en motivatie van Corien Oenema.

Corien Oenema | CEO & Creator

 

Wie ben jij?

Ik ben Corien Oenema. Geboren en getogen Friezin en woon met mijn gezin in hartje centrum van Joure. Zoveel als mijn werk online is [100%], zoveel ben ik als privé persoon offline. Ik vind het heerlijk om vrijheid te creëren door schaalbaarheid en techniek voor mij aan het werk te zetten. Niet andersom. Zodat ik kan genieten van mijn vier kinderen, gezellig eten met vrienden, lekker hardlopen samen met mijn viervoeter met een dikke beat op mijn Beats koptelefoon, studeren en lezen, heel veel lezen [van papier] en het meest op gebied van marketing en ondernemen. Ik ben net een spons qua persoonlijke ontwikkeling, echt ongoing.

 

Corien Oenema: 'Ik vind het heerlijk om techniek voor mij aan het werk te zetten' Klik om te Tweeten

 

Wat doe jij eigenlijk binnen Co Create Online Business?

Ik ben de Co in Co Create. Mijn online mediabedrijf is in 2014 digitaal geboren, en zoals bij veel ondernemers bedenk je iets uit frustratie omdat je het anders wilt, of omdat je niet happy bent met alle standaard oplossingen. In mijn optiek was het ‘oude’ zakendoen, van ‘pakje aan, bammetje in je koffertje, je tijd klokken’, echt zóó suf. Waarom niet samenwerken vanuit kracht, expertise, eigenzinnigheid, en vooral omdat je het leuk vindt en graag doet? Mijn credo is ook: ‘alleen ga je snel, samen kom je verder’. Dus mijn bedrijf is geworden precies zoals ik het voor ogen had, en het lijkt op geen enkel ander bedrijf… CCOB is een digitale netwerkorganisatie waarbij iedereen virtueel werkt, dus vanaf zijn eigen locatie. Sommige teamleden staan op de loonlijst en draaien vaste uren. Anderen worden per project of klus ingehuurd, maar wel vanuit lange samenwerking. Ik ben geen shopper: als het goed is, is het goed.

 

Wat vind je daar het leukste aan?

Die drive, die passie. Ik klink nu net als een reclamespotje, ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’. Maar dat is ook de tijdgeest. We hoeven niks meer en kunnen zo ontzettend veel. Door het internet en de techniek is de sky echt de limit. Ik geloof in samenwerken en kennisdelen en word erg blij van ons A-team!  CCOB is qua bedrijf geworden wat ik voor ogen had, echt een ondernemersdroom die werkelijkheid is geworden. Maar het is meer, het is een super fijne plek met de juiste vibe. En, zoals het gezegde gaat, ‘our vibe, attracts our tribe’!

 

Wat maakt deze functie zo goed te combineren met jouw privéleven?

Sinds 2000 ben ik ondernemer en vroeger had ik een traditioneel offline mediabedrijf. Toen ik in 2013 het roer omgooide wilde ik wel hetzelfde doen, maar dan anders… Om voldoende tijd en aandacht te kunnen schenken aan mijn vier kinderen wilde ik flexibel werken, vanuit huis, en mijn kennis niet aanbieden als dienst maar digitaliseren als product en online verkopen. En zo heb ik het ook precies gedaan. Dit is wel de romantische samenvatting, geef ik toe. Maar geloof me, het kan! Als de boel ‘s ochtends naar school gaat, ga ik ‘naar kantoor’ en check ik in bij mijn collega’s met Hangouts. En ‘s middags ben ik gewoon weer beschikbaar voor mijn gezin. Ook is er voldoende tijd en ruimte om ten volle te leven, want daar gaat het uiteindelijk om. Kwaliteit.

 

Waar zou jij je graag in willen ontwikkelen, en wat maakt CCOB daar de juiste plek voor?

Wat de kern van CCOB is en wat we nu verder aan het doorontwikkelen zijn, is een online community waarmee we moderne kennisondernemers helpen bij hun reis naar ondernemersvrijheid. Als echte ondernemer draait mijn ideeënfabriek altijd op volle toeren en ik ben een strategische denker. Ik zit vol wilde plannen en het einddoel wat ik voor ogen heb is een soort puzzel. Momenteel zijn we met een paar mooie puzzelstukken bezig, zoals onze online trainingen waarmee we kennis delen over ondernemen via het web. En het Wavemaker Platform, een instapklaar online bedrijf speciaal voor de zelfstandig professional. Het puzzeltje wordt steeds completer. We zitten goed op koers.

 

Corien Oenema: 'De tijd van 40 uur voor de baas werken en vastgeketend zitten aan je bureau is voorbij' Klik om te Tweeten

 

Waarom geloof jij in locatie-onafhankelijk werken?

De tijd van 40 uur werken ‘voor de baas’ en ‘vastgeketend zitten aan je bureau’ is echt voorbij. Ook komt het bewustzijn, de drive en ambitie van veel mensen steeds meer naar boven. Mensen willen een bijdrage leveren aan de wereld, impact creëren, doen waar ze blij van worden en waar ze energie van krijgen, de wereld met hun inbreng een stukje mooier maken. Het zijn vooral de ondernemers die daar hun steentje aan bijdragen. Ik ervaar het als een movement, een revolutie, die gaande is en die steeds groter en sterker wordt. Iedereen heeft zijn eigen ‘waarom’. Het ‘hoe’ echter, is veelal gelijk en wordt mogelijk gemaakt door het internet. We willen werken op onze eigen manier, vanuit ons eigen habitat, waar of wat dat op dat moment ook maar is. Thuis, op je gedeelde flexplek, in je favoriete koffietentje, of onderweg, tijdens je reis. Dit is de nieuwe realiteit van ondernemerschap.

Auteur: Wavemaker Platform
Shares

Auteur: Wavemaker Platform

Het Wavemaker Platform is een instapklaar online bedrijf, speciaal gecreëerd voor zelfstandig professionals werkzaam in de kenniseconomie, zoals trainers, coaches en consultants. Ontwikkeld vóór online ondernemers, dóór online ondernemers. Schrijf je in voor onze updates en mis geen enkel blog over online ondernemen, werken met het Wavemaker Platform en de ontwikkelingen van onze 'Wavemakers'. 

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
close


Boek nu je demo