Alles is content. Maar alles is ook marketing, alhoewel ik daar nog geen kaas van gegeten had toen ik rond mijn twintigste bij de Leidsche Courant als leerling journalist begon. Schrijven was wat ik wilde. Overal mijn neus insteken en daarover vertellen. Stories make the world go around.

Ik schreef over alle mogelijke onderwerpen, maar wat mij het meeste aansprak en ook raakte, waren de verhalen van en over mensen. Jaren later zou dat leiden tot het schrijven van biografieën onder een eigen label. Met name over en voor mensen die niet lang meer te leven hadden, en dat zelf ook wisten. Zij wilden een boek. Zij wilden hun verhaal aan familie, bekenden en in sommige gevallen de wereld vertellen. Ik vond dat mooi en zinvol.

Tranentrekkende teksten

Denk nu niet dat dat alleen maar neerkwam op tranentrekkende teksten. Welnee… voor mij betekende dit de thema’s uit iemands leven halen, daarop anticiperen, het verhaal achter het verhaal zoeken. En het betekende ook dit product, dat ik samen met een collega-vriendin creëerde, moest verkopen. We maakten staffels voor de prijzen van het aantal boeken dat iemand graag wilde, zij deed de opmaak en de illustraties en ik de interviews en de teksten. Samen bedachten we dat het label ‘Stervensgoed’ moest heten.

Dit volgde nadat ik een aantal jaren in loondienst had gewerkt bij onder andere een grote uitgeverij als Veronica Magazine bv, maar het was niet mijn eerste kennismaking met ondernemen. Daarvoor had ik freelance al veel artikelen, brochures en boeken geschreven.

Zo pingpongde ik in de loop der jaren heen en weer tussen zelfstandig ondernemen en in dienst zijn. Dat neemt niet weg dat ik ook in loondienst actief mee dacht met de koers van een bedrijf. Ik kon het gewoon niet laten. Ik zag overal mogelijkheden, kansen. En als het niet mogelijk was binnen een bedrijf, deed ik dat in mijn vrije tijd zelf wel.

‘Het is niet moeilijk om moeite te doen voor een droom om als ondernemer en als mens vrij te zijn’

Na een tussenstap van een aantal jaren waarin ik opleidingen volgde in de kunstensector en de coaching, keerde ik weer terug in de vertrouwde schrijverswereld. Wat begon met het coachen van mensen aan de hand van schrijven, mondde uit in een schrijfcursus en niet veel later ging ik als eindredacteur voor een commercieel bedrijf aan de slag waar ik een online platform voor een specifieke doelgroep creëerde. Toen de mogelijkheid zich aandiende om door middel van schrijven én marketing gedreven ondernemers te ondersteunen, vielen puzzelstukjes op hun plaats. Immers; alles is content, maar ook alles is marketing. En ik houd van ondernemende mensen.

Inhoud, betekenis en verbinding

Ik wil met het werk betekenisvol zijn voor ondernemers die willen groeien. Net als ik. Dat gaat niet altijd vanzelf, daar moet je moeite voor doen. Maar hé, het is niet moeilijk om moeite te doen voor een droom om als ondernemer en als mens vrij te zijn en te doen waar je goed in bent.

Die vrijheid betekent voor mij dat ik werk doe waar ik blij van word en tijd overhoud voor mijn kinderen en mijn sportieve ambities. Voor mij gaat het altijd om inhoud, betekenis en verbinding.

 

Auteur: Wavemaker Platform
Shares

Auteur: Wavemaker Platform

Het Wavemaker Platform is een instapklaar online bedrijf, speciaal gecreëerd voor zelfstandig professionals werkzaam in de kenniseconomie, zoals trainers, coaches en consultants. Ontwikkeld vóór online ondernemers, dóór online ondernemers. Schrijf je in voor onze updates en mis geen enkel blog over online ondernemen, werken met het Wavemaker Platform en de ontwikkelingen van onze 'Wavemakers'. 

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
close


Boek nu je demo