Als iemand in haar vakgebied de offline en online wereld op een professionele manier samenbrengt en haar vak ermee versterkt, is het Angela van Hemert. Ze heeft naast een baan als directeur van een certificeringsbedrijf ook een eigen onderneming in de hippische sport. Voor haar klanten in de paardenbranche komt dit efficiënt bij elkaar.

Als meisje van elf jaar had ze haar eerste baantje om geld te verdienen om paard te kunnen rijden. “Mijn ouders hadden niets met paarden en ik kan geen enkel familielid noemen die iets in die richting doet. Ik hield altijd veel van dieren en van paarden in het bijzonder. Dat is nooit meer overgegaan.”

Ik durf mezelf best een expert op het gebied van certificering te noemen

Na haar opleiding commerciële economie richting sportmarketing ontstond het idee om hippische ondernemers de mogelijkheid te bieden hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen als het gaat om onder andere kwaliteit, veiligheid, milieu en paardenwelzijn. Dit kwam niet helemaal uit de lucht vallen, want Angela is al werkzaam in het bedrijfsleven. Ze is 24 uur per week werkzaam als directeur van een certificeringsbedrijf. “Er zijn veel overeenkomsten, en voor mijn eigen onderneming heb ik er het paardenwelzijn aan toegevoegd. Eigenlijk vullen beide elkaar heel goed aan en durf ik mezelf best een expert op het gebied van de certificering te noemen.”

Hoe ze beide voor elkaar bokst is volgens haarzelf zo bijzonder niet. “Gewoon doen. Als ik erover nadenk weet ik niet hoe ik het doe, maar ik ben gewoon heel gedreven. Paarden zijn mijn passie en ik ben ondernemend. Die twee dingen komen mooi samen in de combinatie van mijn baan en mijn onderneming.” Weet even dat ze er naast zelf nog drie paarden berijdt en aan een tiental klanten les geeft.

Haar Wavemaker Platform biedt klanten in de paardenbranche een online training

Haar eigen onderneming kreeg de naam HorseBusiness4U. “Ik heb lang over die naam nagedacht, wilde vakjargon vermijden en heb alle business vertaald naar de paardensport.” Dat neemt niet weg dat ze via haar platform, naast een community voor ondernemers in de paardenbranche, klanten een professionele online training aanbiedt. Aan de hand van de te volgen stappen en het beantwoorden van vragen, kunnen klanten hun bedrijf toetsen aan kwaliteitslevels die belangrijk zijn voor het professionaliseren van hun ondernemerschap. Vaak kunnen ze daar nog een slag in slaan. “Ik betrek inmiddels ook veel partners bij de kennis die ik bedrijven kan bieden, zoals een accountant die helemaal thuis is in de hippische branche of een arbobedrijf dat er alles van weet. Op die manier haal ik specialistische kennis in huis. Er is veel behoefte aan die kennisoverdracht bij hippische ondernemers.”

De inspirerende input van de Wavemaker Mastermind groep vind ik heel belangrijk Klik om te Tweeten

Het moment dat ze haar strategie en training had uitgedacht, zocht ze naar een professioneel bedrijf dat alles voor haar online kon zetten. Dat werd Wavemaker. “Inmiddels bezoek ik regelmatig de Wavemaker Mastermind groep. Ik vind het fijn om te horen hoe andere ondernemers hun bedrijf opbouwen en omdat ik er nog een baan naast heb, is er de valkuil dat het ‘allemaal niet zo hoeft’. Dat ik in de luie stoel beland, en dat wil ik voorkomen. Die inspirerende input vind ik daarom heel belangrijk.”

Het is pure ondernemersvrijheid

Voor Angela is het belangrijk dat ze met HorseBusiness4U efficiënt en schaalbaar kan werken. “Dat is pure ondernemersvrijheid. Ik kan kiezen wanneer en hoe ik er aan werk. Ik schrijf een training uit en of deze nu door tien of door honderd mensen wordt aangevraagd, dat levert voor mij niet meer of minder werk op.”

Ze is momenteel bezig om de training zo sterk mogelijk neer te zetten. “De training bestaat uit vijf levels, HorseBusinessLevels (HBL), die een ondernemer kan doorlopen om zijn of haar bedrijf steeds verder te verbeteren en te professionaliseren.” Denk aan kostenbeheer, productiviteit, klantenbeheer, imago, veranderingen in de markt en innovatie. Voor sponsors en financierders zijn dit belangrijke pijlers, zo legt Angela op haar platform uit. “Bij level 3 heb je bijvoorbeeld je bedrijfsplan liggen, bij leven 4 ben je in een uitvoerende fase.”

Haar doelgroep is breed, maar klanten bevinden zich altijd in de hippische sport. “Van manegebedrijven tot aan ruitersportzaken. Ze zijn allemaal welkom. Mijn training is voor alle mogelijke ondernemers geschikt. Ik ga met een paar klanten mijn training testen. Als dat goed gaat, kan ik los. Dan kies ik ervoor om nieuwe klanten het eerste level gratis te geven. Dan zijn ze mogelijk genoeg nieuwsgierig om ook de volgende levels te doorlopen. Vanuit het platform zal ik ze daartoe verder stimuleren.”

Bekijk haar platform op Horsebusiness4U.nl

 

Auteur: Wavemaker Platform
Shares

Auteur: Wavemaker Platform

Het Wavemaker Platform is een instapklaar online bedrijf, speciaal gecreëerd voor zelfstandig professionals werkzaam in de kenniseconomie, zoals trainers, coaches en consultants. Ontwikkeld vóór online ondernemers, dóór online ondernemers. Schrijf je in voor onze updates en mis geen enkel blog over online ondernemen, werken met het Wavemaker Platform en de ontwikkelingen van onze ‘Wavemakers’.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
close


Boek nu je demo