Patricia coacht ondernemende moeders met een eigen onderneming. Dat doet ze op een unieke manier, met de hulp van astrologie.

Haar onderneming ontstond uit haar passie voor yoga en astrologie gecombineerd met de behoefte van moeders aan herkenning en verbinding. Veel ondernemende moeders hebben last van een schuldgevoel. Ze zijn bang dat ze niet genoeg met hun gezin bezig zijn, of juist niet met het bedrijf, of ze voelen zich schuldig als ze iets voor zichzelf doen. Ze staan constant ‘aan’ en weten niet meer hoe ze rust kunnen pakken. Als coach gaan we daar samen mee aan de slag,” legt Patricia uit.  

“Ik bied bijvoorbeeld een gratis guide over hoe je de verschillende fases van de maan en je eigen cyclus toepast in je leven met het doel productiever te worden en meer uit je dag te halen. Zodat je je energie aan het managen bent, en niet je tijd. Mensen kunnen bij mij terecht voor een startsessie van een uur, waarin we met de persoonlijke geboortehoroscoop aan de slag gaan. Je geeft je geboorteplaats, -tijd en -datum door en aan de hand daarvan gaan we je horoscoop doorlopen. Daarbij komen je sterke punten naar voren, maar ik ga je ook aangeven hoe je de wat hardere aspecten uit je horoscoop kunt verzachten.”

Die hormoonwisselingen zijn onze superpower

“We zijn zo gewend om onze schaduwkanten weg te drukken en ons te focussen op productiviteit, dag in dag uit. Dat is een hele masculine manier van leven en werken, maar wij zijn vrouwen en daardoor moeten we weer terugkomen bij de feminine manier van leven en werken. Mannen gaan door dezelfde hormonale cyclus in 24 uur terwijl vrouwen – gemiddeld – een hormonale cyclus hebben van 28 dagen. Die hormoonwisselingen zijn precies onze superpower. We activeren op verschillende momenten verschillende onderdelen van onze hersenen en hormoonhuishouding waardoor je taken sneller en makkelijker gedaan krijgt in de fase die daar het meest geschikt voor is.”

“Als ik lezingen en workshops geef, laat ik moeders weten dat ze geen toestemming nodig hebben om pas op hun plaats te mogen maken. Rust pakken is zo ondergewaardeerd in onze samenleving. Het is een essentieel onderdeel van het leven. Kijk naar de natuur, een bloem bloeit ook niet 365 dagen per jaar. Waarom zou jij dat dan wel moeten doen?”

“Ik bied ook businesscoaching op basis van astrologie. In zakelijke termen gaan we onderzoeken wat iemands meest krachtige en zwakke punten zijn, welke taken beter uitbesteed kunnen worden. Kortom: hoe kunnen we jouw bedrijf optimaal laten draaien, zodat het voor jou persoonlijk goed werkt. Jouw geboortehoroscoop leg ik als het ware over jouw planning heen, om te kijken wat de beste momenten zijn om iets te lanceren of om even een stapje terug te doen. Het gaat erom dat je harmonie voor jezelf creëert en je energie op het juiste moment in de juiste projecten stopt. Ik gebruik met opzet het woord harmonie in plaats van het woord ‘balans’, omdat balans altijd suggereert dat je overal evenveel van zou moeten hebben. In het geval van harmonie werkt alles gewoon fijn samen: de ene dag ben je misschien meer bezig met je bedrijf, de andere dag meer met je gezin, en op weer een ander moment heb je tijd voor jezelf. Zonder dat je daar een schuldgevoel bij hoeft te hebben.”

Een bloem bloeit ook geen 365 dagen per jaar, waarom zou jij dat wel moeten?

“Ik heb interieurarchitectuur gestudeerd aan de kunstacademie. Na mijn studie ging ik reizen: ik ben letterlijk zonder plan met mijn rugzakje naar Zuidoost-Azië gegaan. In Thailand ging ik aan het werk bij een lokale vrijwilligersorganisatie. Geheel tegen de verwachtingen in, raakte ik daar verliefd. Toch ging ik terug naar Nederland, onder andere om te solliciteren. Heb wel wat baantjes gehad, maar het lukte me niet om een fulltime baan te vinden. Bovendien bleef die jongen uit Thailand door mijn hoofd spoken. Een jaar later ben ik teruggegaan om te testen of het allemaal wel ‘echt’ was. En dat was het! In 2012 heb ik me definitief in Thailand gevestigd.”

Ik wilde er vanaf dat ik al mijn cursussen op een externe academy had staan. Ik wil gewoon een professioneel platform Klik om te Tweeten

“Even zocht ik naar een baantje, Engelse les geven bijvoorbeeld, maar dat kwam niet echt van de grond. Toen ontdekten we dat ik in verwachting was. Eigenlijk begon op dat moment ook het ondernemen te kriebelen. Ik had al een Etsy shop opgezet, toen er een yogadocent op mijn pad kwam die online yoga-opleidingen aanbood. Ik ben de opleiding yogadocent gaan volgen, astrologie gaan studeren en dook dieper in de yogafilosofie.”

Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Zo kreeg ik veel reacties op mijn schrijven over mijn reis als moeder en mijn postnatale depressie na de geboorte van mijn jongste. Moeders herkenden zich in mijn verhaal en wat mij trof was de behoefte aan herkenning, verbinding en het samenzijn met gelijkgestemden. Juist dat aspect heb ik weten te combineren met yoga en astrologie. Daar is mijn onderneming uit ontstaan.”

Ik kan het misschien zelf wel, maar behaal ik dan hetzelfde resultaat?

“Over het algemeen ben ik het type ‘ik kan het zelf wel’. Ik heb mezelf tijdens studies ook allerlei programma’s aangeleerd. In Thailand had ik bovendien weinig hulp, die was gewoon nauwelijks beschikbaar. Toch kreeg ik op een gegeven moment het gevoel dat ik dingen moest gaan uitbesteden. Ik kan het misschien wel zelf, maar behaal ik dan hetzelfde resultaat? Daar had ik mijn twijfels over. Ik wilde er vanaf dat ik al mijn cursussen op een externe academy had staan. Ik wil gewoon een professioneel platform.”

“Door voor Wavemaker te kiezen bespaar ik tijd, en daarmee geld. Ik vind het bijvoorbeeld fijn dat er een team achter zit, zodat ik kan mailen of bellen als ik een vraag heb. Ik hoef niet alles zelf uit te zoeken en van de ene helpdesk naar de andere gaan. Het is niet alleen voor mij, maar ook voor mijn cliënten handiger. Het klopt gewoon.”

Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die het zo doet, en vooral niet voor moeders

Mijn doelgroep bestaat uit moeders die ondernemer zijn. Soms zijn het ook weleens gewoon moeders, of gewoon ondernemers. Maar voornamelijk vrouwelijke ondernemers met een gezin. Ik heb vooral de vrouwelijke kant van astrologie bestudeerd, en in combinatie met mijn business-coaching maakt me dat uniek. Ik kijk naar iemands persoonlijke horoscoop en naar wat er op dat moment speelt binnen het bedrijf. Hoe kunnen we de energie die er is, zo goed mogelijk gebruiken en echt in die ‘flow’ komen? Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die het zo doet, en dan vooral niet voor moeders. Het feit dat we elk traject beginnen met die persoonlijke geboortehoroscoop zorgt ervoor dat de voorbereidende fase veel korter is, en dat ik veel sneller inzicht krijg in iemands pijnpunten. We kunnen vrij snel een diepe duik nemen in achterliggende patronen, om erachter te komen waar iemand tegenaan loopt.”

Bekijk Patricia’s platform op nurtureplaylove.com

Auteur: Wavemaker Platform
Shares

Auteur: Wavemaker Platform

Het Wavemaker Platform is een instapklaar online bedrijf, speciaal gecreëerd voor zelfstandig professionals werkzaam in de kenniseconomie, zoals trainers, coaches en consultants. Ontwikkeld vóór online ondernemers, dóór online ondernemers. Schrijf je in voor onze updates en mis geen enkel blog over online ondernemen, werken met het Wavemaker Platform en de ontwikkelingen van onze ‘Wavemakers’.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
close


Boek nu je demo