Weet jij wat jou anders maakt dan alle anderen? Waar jij onderscheidend in bent, zonder dat je daar heel hard voor hoeft te werken? Wat jij nodig hebt om op je best te zijn? Het blijkt voor veel mensen moeilijk onder woorden te brengen. De kans dat jij al jouw talenten kent en gericht inzet in jouw rol als ondernemer is klein. Wavemaker en talentcoach voor ondernemers Karin Ockhuysen helpt jou om met plezier en vertrouwen toe te werken naar het beste resultaat: doen waar jij het allerbeste in bent. Keuzes maken die helemaal bij jou en jouw bedrijf passen. Wanneer jij meer jezelf laat zien als ondernemer, dan trek je veel makkelijker de leukste klanten en opdrachtgevers aan!

“Veel ondernemers werken hard. Wanneer je met veel verschillende dingen bezig bent, is er het risico dat je niet meer reflecteert op wat je doet en hoe je dat doet. Je gaat gewoon door. Maar juist als jij je heel bewust bent van wat wel en niet bij jou past, of wat voor jou de beste manier is om ergens te komen, dan ontstaat er ruimte. De dingen waar je goed in bent, zijn helaas niet altijd de dingen die je energie en voldoening geven. Vaak bouwen we voort op onze kennis en jarenlange ervaring. En verdwijnen onze natuurlijke talenten naar de achtergrond. Terwijl juist daar ons potentieel voor groei ligt, zowel persoonlijk als zakelijk.”

“Waar je onderscheidend in bent, is voor veel mensen dan ook moeilijk te benoemen. Vaak passen we ons ook aan. Aan wat we online en offline zien gebeuren, de verwachtingen van klanten, adviezen die je krijgt. Voor je het weet ben je jezelf kwijt geraakt in je eigen werk of bedrijf. Ben je steeds minder zichtbaar als persoon.” Het is één van de redenen dat Karin uit loondienst ging en haar bedrijf Karin Ockhuysen startte. Ze coacht ambitieuze ondernemers. Om haar bedrijf online in één keer goed neer te zetten, koos ze voor Wavemaker Platform.   

Waar aandacht voor (talent)ontwikkeling binnen organisaties vaak vanzelfsprekend is, geldt dat meestal niet voor ondernemers. Klik om te Tweeten

Ik ben opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog en ben in mijn werk altijd gericht geweest op mensen en organisaties. Ik had verschillende HR-functies, zoals adviseur, consultant en programmamanager. Ik ontwikkelde programma’s die organisaties helpen om meer uit hun mensen te halen. Waar aandacht voor (talent)ontwikkeling binnen organisaties vaak vanzelfsprekend is, geldt dat meestal niet voor ondernemers. De groei van je bedrijf gaat echter één op één samen met jouw persoonlijke groei als ondernemer.”l

“Vaak zien we waar we niet goed in zijn, of wat niet goed gaat. In mijn aanpak, die is gebaseerd op de positieve psychologie, bouwen we juist verder op wat al goed is. En wat nog veel beter kan worden. Dat leidt veel sneller tot vertrouwen en resultaat!”  

Ik wil niet een ‘bedrijfje’ of ‘leuk voor erbij’

“Ik ben nu fulltime ondernemer. Ik wilde dat eigenlijk al langer. Het is best een grote stap om je baan op te zeggen en in zo’n avontuur te stappen. Toch weet ik, dit is het moment dat ik het moet doen! Die drive wordt alleen maar sterker.”

“Ik ben van mening dat het ondernemerschap me meer vrijheid en flexibiliteit oplevert. Zelf mijn werktijden bepalen bijvoorbeeld. Ik weet ook dat het hard werken is, maar ik wil niet een ‘bedrijfje’ of ‘leuk voor erbij’. Ik wil serieus iets neerzetten. Daarin moet je investeren.”

“Veel ondernemers zetten de stap, en voelen dat er meer inzit. Soms houden ze zichzelf echter klein. Soms zijn ze ook gewend aan een bepaalde manier van werken en is het lastig om voor de volgende stap te gaan. Kortom: het loopt wel lekker, maar ze willen meer hun eigen koers varen. Dichterbij zichzelf blijven. Minder afhankelijk worden van hun omgeving. Meer bezig zijn met wie ze zijn, met wat voldoening geeft en wat voor hen werkt.”

Al mijn talenten komen samen in mijn bedrijf

“Ik krijg energie als ik iets van een 7 naar een 9 breng. Ik ga voor kwaliteit en resultaat, en houd niet van halve oplossingen. Klanten die echt verschil willen maken, en iets willen bereiken, vinden dat prettig aan mij. Daarnaast ben ik sterk in het ontdekken waar anderen van nature goed in zijn en wat hen onderscheidend maakt. Met mijn positiviteit en enthousiasme gaan ze dat zelf ook zien en voelen. Ik wil mensen bewegen om de stap te zetten die ze eerder niet durfden te zetten. Je kunt van alles bedenken en blijven bespreken, maar zonder actie geen resultaat. Daarom blijft het tijdens mijn trajecten niet bij praten, we gaan ook echt over op het doen.”

Wavemaker kwam precies op het juiste moment

“Wavemaker Platform ontdekte ik via een Facebookbericht op mijn tijdlijn. Het kwam precies op het juiste moment. Er staat heel veel in mijn tijdlijn waar ik niet op klik, maar hierbij had ik meteen: daar moet ik iets mee doen. Het sloot volledig aan op mijn behoefte. Ik wilde een online bedrijf neerzetten en dat in één keer goed doen. Ik wilde voorkomen dat ik tijd en geld zou investeren en beseffen dat ik alsnog met een halve oplossing zou zitten.”

“Wavemaker geeft mij precies wat ik nodig heb. Schaalbaarheid vind ik heel belangrijk: het online werken geeft de mogelijkheid om meer mensen te bereiken zonder dat ik daar zelf meer tijd aan kwijt ben. Ik bied op mijn platform onder meer een werkboek aan om in 3 stappen te gaan ondernemen vanuit jouw talent.”

Ik geloof in de kracht van online en offline

“Online geeft een veel groter bereik. Voor mijn drukke klanten en voor mezelf is dit geweldig. Ik kies het liefst voor een combinatie: naast alle online mogelijkheden wil ik bijvoorbeeld ook eens een live workshop of sessie organiseren.”

Bekijk Karins Platform op: http://karinockhuysen.nl

Auteur: Wavemaker Platform
Shares

Auteur: Wavemaker Platform

Het Wavemaker Platform is een instapklaar online bedrijf, speciaal gecreëerd voor zelfstandig professionals werkzaam in de kenniseconomie, zoals trainers, coaches en consultants. Ontwikkeld vóór online ondernemers, dóór online ondernemers. Schrijf je in voor onze updates en mis geen enkel blog over online ondernemen, werken met het Wavemaker Platform en de ontwikkelingen van onze ‘Wavemakers’.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
close


Boek nu je demo