Business coach Jeanet Bathoorn heeft een droombedrijf: “Ik werk vier maanden per jaar, reis veel, ontmoet interessante mensen en werk internationaal. En dat in combinatie met een verdienmodel waar ik zelf lol aan beleef.”

Gevolg: als zij je uitnodigt voor een conferentie kan het zomaar zijn dat je op een cruiseschip terecht komt en midden op zee tot inzichten komt. “Tijdens een Freedom Entrepreneurs Cruise neem ik ondernemers mee op reis over de Atlantische Oceaan,” vertelt Jeanet. “Voor bijvoorbeeld een tweedaagse conferentie met inspirerende keynote speakers en workshops.”

‘Brilliance’ is bijvoorbeeld zo’n thema van een conferentie. “Met dat thema concentreren we ons op alles wat te maken heeft met online ondernemerschap. Van persoonlijke ontwikkeling en mindset tot branding, blogs, visuals, storytelling etcetera. Zowel inner brilliance als outer brilliance staan centraal.”

Na twee dagen slechte wifi geef je het gewoon op

“Hoe het werkt? Na twee dagen slechte wifi geef je het gewoon op, en op dag vier of vijf komen mensen ineens tot inzichten. Tot nu toe nam ik een groep van maximaal zestien mensen mee. Nu ga ik een stap verder en worden dat honderd mensen. Daarna wil ik verder uitbreiden en zelfs een heel cruiseschip voor ons gezelschap afhuren.”

Jeanet ontwikkelde haar succesvolle platform met Wavemaker Platform. “Wat ik het fijnst vind aan Wavemaker is dat alles erin zit. Je hoeft geen losse software te kopen, overal is aan gedacht. Ik vind het prettig dat er een forumfunctie is die volledig buiten Facebook om gaat. Ik merk dat wij meer behoefte hebben aan een beschutte omgeving waarin we met elkaar kunnen connecten. Alle online trainingen en producten kan ik er op kwijt. De overstap naar Engelstalig was dan ook geen probleem. Kon in één keer.”

Jeanet Bathoorn: 'Wat ik het fijnst vind aan Wavemaker is dat alles erin zit.' Klik om te Tweeten

Zes managementboeken schreef ze al waarin ze onder andere ondernemers coacht om meer vrijheid te creëren. Zelf stapte ze over naar een verdienmodel dat haar de mogelijkheid geeft om vier maanden in het jaar te werken. De overige acht maanden kiest ze zelf waar ze haar tijd en energie in steekt. Om dat te bereiken moesten er duidelijke keuzes worden gemaakt.

Hoe kon ik het zo aanpakken dat ik in een dag mijn omzet voor de hele week kon maken?

Als coach confronteert ze ook haar klanten met deze keuzes, met hun belemmerende gedachten, en helpt ze hen tot inzicht te komen over wat ze nu écht willen in hun leven. Zelf onderging ze die zoektocht nadat ze in 2005 besloot ondernemer te worden. Op dat moment was haar dochter een jaar. Met een achtergrond in de marketing en twee jaar studie psychologie, was ze lange tijd interim HR manager en als zzp’er maakte ze flink veel uren. Tel daar haar gezin met inmiddels drie kinderen bij op en het verzorgen van een IJslands paard en de week zit vol. Dat moest volgens Jeanet anders kunnen.

“In 2008 besloot ik me verder te verdiepen in verdienmodellen: hoe kon ik het zo aanpakken dat ik in een dag mijn omzet voor de hele week kon maken? Ik startte toen met het geven van LinkedIn workshops. Van 2008 tot 2016 stond ik bekend als social media expert. Mijn eerste boek over social media werd bij Scriptum gepubliceerd in 2011 en werd meteen een bestseller. In de jaren daarna schreef ik nog vijf boeken. De laatste verscheen in mei 2018: ‘Doorbraak in je Money Mindset.’

Was daar ineens LinkedIn, vond ik fantastisch!

De aandacht voor social media kwam overigens niet uit de lucht vallen. “Ik werkte in 2005 nog als recruiter en maakte daarvoor voornamelijk gebruik van betaalde job boards. Toen was daar ineens LinkedIn. Dat vond ik fantastisch! Het was toen nog allemaal redelijk gratis dus voor mij als recruiter kwamen er ineens mogelijkheden bij. Ik was zelfs één van de eerste trainers op het gebied van LinkedIn, waarbij ik vooral de combi maakte met Google Search: hoe zorg je dat je de ideale kandidaten vindt?”

“Inmiddels ben ik business coach en begeleid ik zelfstandig ondernemers. Deze solopreneurs, die al best wel succesvol zijn, hebben gewoon geen tijd meer over. Ze doen te veel zelf, hebben geen verdienmodel dat ze ondersteunt of geen compleet team. Er mist gewoon nog iets. Op dat vlak coach ik ze. Het voordeel daarbij is dat ik gespecialiseerd ben in online marketing en dat ik veel kennis heb van verdienmodellen.”

Als jij ervan droomt, dan moet jij het doen. Niet ik

“Ik heb diverse NLP opleidingen gedaan om mezelf als professional te verbeteren. Dat aspect van ‘waarom doen we wat we doen, en waarom laten we ons soms tegenhouden?’ is iets wat ik heel interessant vind en veel gebruik in mijn coaching. Ik stel ondernemers ook vragen als: waarom durf je geen hogere prijzen te hanteren? Waarom luister je naar je man als het om jouw business gaat? Het is in feite heel andere coaching dan je misschien gewend bent. Ik zie het zo: als jij ervan droomt, dan moet jij het doen. Niet ik. En als je inziet dat jij jezelf saboteert, dan gaan we het daarover hebben.”

“Het is belangrijk dat ondernemers toch een stap zetten of een risico nemen dat hen buiten hun comfortzone brengt. Dan kan iemand groeien. Een klant van mij zat bijvoorbeeld heel lang vast in allerlei interim-projecten. Ze zei me: ‘ik was vergeten hoe fijn het is om meer tijd voor mezelf en voor mijn kinderen te hebben.’ Ze komt uit een situatie van fulltime werken met veel reistijd, en werkt nu vier uur per dag waarbij ze tijd heeft voor haar kinderen en haar hobby’s. Dat soort dingen blijven mij wel bij.”

“Ik adviseer ondernemers dan ook om zich door niemand te laten beïnvloeden. Kies altijd je eigen weg. Laat je wel inspireren door mensen die jij bewondert en die dingen doen die jij ook wil doen, maar zet je eigen stappen. Kies je leermeesters en inspiratiebronnen zorgvuldig, en neem afscheid van alles wat, en iedereen die, jou teveel of op de verkeerde manier energie kost.”

Auteur: Wavemaker Platform
Shares

Auteur: Wavemaker Platform

Het Wavemaker Platform is een instapklaar online bedrijf, speciaal gecreëerd voor zelfstandig professionals werkzaam in de kenniseconomie, zoals trainers, coaches en consultants. Ontwikkeld vóór online ondernemers, dóór online ondernemers. Schrijf je in voor onze updates en mis geen enkel blog over online ondernemen, werken met het Wavemaker Platform en de ontwikkelingen van onze 'Wavemakers'. 

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
close


Boek nu je demo